Ground Zeroes Deja Vu Görevlerindeki Mesaj Kafaları Karıştırdı

0
942

Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes oyun çıktıktan beridir de oyunun yapımcı-yönetmeni Hideo Kojima ile Konami arasındaki olayları herkes bilmekte.Bir kullanıcının PlayStation’a özel Deja Vu görevlerinde keşfettiği bir easter egg kafaları oldukça karıştırıcı nitelikteydi.

Oyundaki 9 X.O.F. Unit yamalarını topladığınızda açılan PlayStation’a özel bu görevlerde Metal Gear Solid’ten ikonik sahneleri tekrar canlandırıyoruz.

dSffnPa

Videoda Hideo Kojima’nın yaptığı Metal Gear ve Metal Gear Solid oyunlarının isimleri silinirken, Kojima’nın yapmadığı oyunların isimleri aynen kalıyor. Ayrıca oyunların isimleri üzerine gelindiğinde “A Hideo Kojima Game” veya “NOT A Hideo Kojima Game” şeklinde belirtiliyor. İşin ilginç yanı ise bütün isimler silindikten sonra ortaya çıkıyor. İsimler silindikten sonra Kaz: “Bütün isimleri sildin ancak her biri her zaman seninle olacak. Hideo Kojima oyunlarının hayranı olduğun belli oluyor. Bütün desteğin için teşekkürler.” diyor. Dahası bir sahnede Kaz, “Bütün işaretleri silebilirsin ancak hatıralar asla kaybolmaz” diyor.

Hideo Kojima detay hastası bir yönetmen, o yüzden de ister istemez oyun içindeki Hideo Kojima’ya ait oyunların isimlerini silme işleminin doğrudan kapak tasarımındaki olaylar ile ilişkili olduğunu düşünüyorum. Daha önce de belirttiğimiz gibi Kojima şu anda Konami’de sözleşmeli çalışıyor görünüyor ve de aralıkta sözleşme bitiminde firmadan ayrılacağı söyleniyor.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments