Facebook üzerinden soru-cevap etkinliği düzenleyen Zuckerberg, oyun sektörünün –özellikle de sanal gerçeklik– geleceğinden bahsetti. Zuckerberg’in ailelere de bir tavsiyesi var.
New York‘un şehir dışı olarak sayılabilecek bölgelerinden birinde büyüyen Zuckerberg, yaşadığı bölgenin genel olarak karlı bir yer olduğunu ve bu sebeple kar topu oynamayı çok sevdiğini söyledi. Kız kardeşlerinin kendi ile kar topu oynamadığını ve bu sebeple bir kar topu oyunu programladığını söyleyen Zuckerberg, oyunun oldukça kötü, amatör olduğunu, ancak ilerki zamanda bilgisayar programcılığına yönelmesinde büyük bir ilham kaynağı olduğunu söyledi.
Açıklamalarına devam eden Zuckerberg: ”Çocukların çevrelerinde sahip oldukçları bu dinamikler arasında oyun oynamaları ya da oyun geliştirimiyle ilgilenmeleri, ilerde programcılığa önemli katkılar sağlayacaktır. Çocuklara çağımızın olmazsa olmazlarından programcılığı sevdirecektir. Ben şahsen çocukken bu kadar oyun oynamasaydım, şu an bulunduğum yere gelecek ilhamım ve hayal gücüm olmazdı. Tanıdığım çoğu mühendis ki hepsi dünyanın en iyilerindendir, kendileri öğrenerek ve kendilerini geliştirerek bulundukları yerlere geldiler. Bu yüzden bizim de çocukları bu yola teşvik edecek şekilde davranmamız gerekir” ifadelerini kullandı.
Soru-cevap boyunca sözlerine devam eden Zuckerberg, Facebook’un satın aldığı Oculus Rift‘in sürekli olarak geliştirildiği ve amaçlarının sanal gerçeklik gözlüğünü olabildiğinde sıradan bir gözlüğe dönüştürmek olduğunu söyledi. Yani yapmak istedikleri şey, Oculus Rift’in şu an biraz kaba duran tasarımını boyut olarak küçültüp, daha da zarif bir hale getirmek.
Bunlara ek olarak arttırılmış sanal gerçeklik sistemlerinin geleceğinden de bahseden Zuckerberg,Microsoft‘un HoloLens‘inin bu konuda önemli bir adım olduğunu, ancak HoloLens’in sunduğu sistem gibi sistemlerin tam anlamıyla oturmasının birkaç seneyi bulacağını söyledi. ”Bu sistemin tam anlamıyla oturup, uygun bir fiyatla dünyanın her yerindeki insanlara sunulması beş, on hatta on iki seneyi bulabilir” diyen Zuckerberg, yine de sanal gerçekliğin geleceğinden oldukça umutlu.